Despre

Concurs

Náboj Online este un concurs ce va avea loc pe 18 Martie 2022 online.

Náboj este un concurs internațional de matematică la care pot participa echipe de cinci elevi. Concursul durează 120 minute, timp în care echipele trebuie să rezolve cât mai multe dintre probleme primite.

La începutul concursului fiecare echipă primește șase probleme. În momentul în care o echipă a rezolvat corect o problemă va prima alta. În general soluțiile problemelor au rezultatul numeric. Câștigă echipa care rezolvă corect cele mai multe probleme în intervalul de timp acordat.

Participarea la concurs este gratuită.

Mai multe detalii privind concursul se pot consulta în secțiunea reguli.

Despre probleme

Problemele sunt accesibile atât elevilor neexperimentați care sunt la început de drum în participarea la concursuri cât și celor care deja au obținut rezulate la olimpiade și concursuri. Problemele sunt ordonate în funcție de dificultatea acestora. Exercițiile concursului Náboj diferă de cele rezolvate la clasă care, în general, necesită aplicarea unei anumite formule. Rezolvarea problemelor din concursul Náboj apelează la inventivitate și ingeniozitate. Reușita în concurs nu depinde doar de abilitățile matemnatice ale fiecărui membru din echipă ci, și de eficienta cooperare între aceștia. În afară de dezvoltarea imaginației și a raționamentului logic, scopul nostru este de a atrage cât mai mulți elevi care vor să descopere frumusețea nesfârșită ascunsă în matematică.

În anul 2011, corectitudinea și eleganța problemelor a fost garantată de Departamentul de Analiză Matematică, Universitatea Charles din Praga.

Problemele competițiilor anterioare pot fi găsite în arhivă.

Site-urile competiției

Concursul Náboj are loc simultan în Praga, Opava, Bratislava, Košice, Cambridge, Edinburgh, Passau, Linz, Zürich, Varșovia, Cracovia, Wroclaw, Gdynia, Budapesta, Veszprém și Constanța. În fiecare dintre paginile acestor locuri de desfășurare a concursului pot fi găsite clasamente ale echipelor participante. De asemenea, elevii își pot compara rezultatele obținute cu alte echipe la nivel național și internațional.

Categorii

Echipele concurează în două categorii, juniori și seniori. Elevii care participă la categoria Juniori trebuie să fie elevi de gimnaziu. Categoria Seniori este deschisă oricărei echipe formate din elevi de liceu.

Premii

Cele mai bune echipe vor primi diplome și premii în funcție de locul ocupat în concurs. În anii anteriori, premiile au constat în cărți de matematică necesare pregătirii pentru concursuri și olimpiade, jocuri pe calculator. Anul acesta am pregătit premii și mai atractive.

Rezultate


Internațional:România: